Moravian Gators dominují (nejen) v Česku!

0

Poslední prázdninové slunečné dny se v řadách členů klubu Moravian Gators Nový Jičín nesly ve znamení discgolfových úspěchů. Ve dnech 16.-18. srpna se konalo Amatérské mistrovství ČR v Mladé Boleslavi a naši svěřenci dopadli následovně: Karolína Jurčíková v kat. Green (F) zvítězila a stala se tak po vzoru své sestry Kristýny (mistryně ČR ve hře jednotlivců) amatérskou mistryní ČR pro rok 2024. Její výkon doplnili ziskem titulů 2. vicemistr/yně ČR Lukáš Vyvial (kat. Blue), Lukáš Novobilský (kat. Red) a Laura Blažková (kat. Yellow, F). Dne 16. srpna se navíc v Rekovicích umístil František Trenz st. stříbrný (kat. MP40) a Petr Ryšánek s Michalem Svitákem (kat. MP40) skončili na děleném 3. místě. Tuto příčku obsadil také Ondřej Mazoch (kat. MJ18).

Nejlepší hráčky kat. Green (F) na amatérském MČR v discgolfu
Nejlepší hráči kat. Blue na amatérském MČR v discgolfu
Nejlepší hráčky kat. Yellow (F) na amatérském MČR v discgolfu
Lukáš Novobilský získal titul 2. amatérského vicemistra ČR v discgolfu v kat. Red

Dne 23. srpna zvítězil Ondřej Mazoch (kat. MJ18) na turnaji v Rekovicích. O den později na turnaji v Ostravě získal Filip Plíhal stříbro (kat. MA3), David Žeravík (kat. MA3) a Pavel Žeravík ml. (kat. MA1) vybojovali bronz. Dne 24. srpna na turnaji ve Vacenovicích dominovala rodina Blažkových. Laura a Viktorie Blažkovy (kat. FJ12) skončily na prvním a druhém místě, Sandra Blažková (kat. FPO) zvítězila a Martin Blažek (kat. MA4) získal stříbro. Dne 25. srpna vybojoval Jakub Veselý (kat. MPO) třetí příčku na turnaji v Uničově. Ve stejný den vyhráli Martin a Laura Blažkovi (kat. MA2) na turnaji dvojic ve Vacenovicích. Sandra a Viktorie Blažkovy (kat. MA2) získaly stříbro.

Laura a Viktorie Blažkovy ovládly kat. FJ12 na turnaji ve Vacenovicích
Nejlepší hráčky kat. FPO na turnaji ve Vacenovicích
Stupně vítězů kat. MA4 na turnaji ve Vacenovicích

V samém závěru srpna proběhl prvoligový turnaj v Budišově nad Budišovkou, kde Karolína Jurčíková (kat. FPO) zvítězila a Bohdan Bílek (kat. MPO) s Eliškou Bártkovou (kat. FPO) a Lukášem Vyvialem (kat. MJ18) obsadili druhou příčku. Dne 30. srpna na turnaji v Rekovicích Jindřich Závodný (kat. MP40) skončil na třetím místě.

Nejlepší hráčky kat. FPO na turnaji v Budišově na Budišovkou
Nejlepší hráči kat. MJ18 na budišovském turnaji
Stupně vítězů kat. MP40 na turnaji v Rekovicích

Dne 7. září naši svěřenci na búřovském turnaji posbírali hned několik cenných kovů: zlato (Pavel Žeravík ml., kat. MPO; Silvestr Mikuláštík ml., kat. MJ15) a stříbro (Silvestr Mikuláštík st., kat. MP40; David Žeravík, kat. MA4; Nikol Mikuláštík, kat. MJ15).

Našim hráčům se dařilo i v zahraničí. Na slovinském Krvavci dne 18. srpna zvítězili Bohdan Bílek (kat. MPO) a Kristýna Jurčíková (kat. FPO), Kryštof Novák skončil stříbrný (kat. MPO) a Eliška Bártková získala bronz (kat. FPO).

Česká výprava na turnaji na slovinském Krvavci získala 2 cenné kovy v kat. MPO…
…a v kat. FPO naše reprezentantky obsadily 3 nejvyšší příčky!

Všem hráčům gratulujeme k těmto (a dalším) úspěchům a přejeme do závěru sezóny hodně zdaru. Ať to lítá!

Podobné příspěvky